Etikrådet söker Hållbarhetsspecialist

Etikrådet söker nu Hållbarhetsspecialist som ett led i att bygga upp och vidareutveckla det nya kansliet

AP-fondernas etikråd (Etikrådet) är ett samarbete mellan AP1, AP2, AP3 och AP4 med fokus på hållbarhetsfrågor. Etikrådet har genom åren byggt upp en stark ställning både nationellt och internationellt och spelar idag en viktig roll för att genom dialog och engagemang driva positiv förändring hos främst utländska bolag där de svenska AP-fonderna är ägare.

I den här rollen kommer du självständigt att arbeta med hållbarhetsfrågor och representera Etikrådet i relation till både enskilda bolag, i olika nätverk och i utbyten med fondernas förvaltningsorganisationer. Rollen innebär därmed en unik möjlighet att vara med och bidra både till värdeskapande för inkomstpensionssystemet och till en hållbar samhällsutveckling.

Sista ansökningsdag är 25 augusti och vi kommer att hantera ansökningar löpande.

Hela annonsen och ansökningsprocessen: Hållbarhetsspecialist till AP-fondernas etikråd – AP3

I rollen ingår bland annat:

  • Koordinera och föra dialoger med utländska bolag i AP-fondernas portföljer
  • Göra löpande analys och omvärldsbevakning
  • Projektleda initiativ och samarbeten inom Etikrådets verksamhet
  • Bereda och hantera extern och intern kommunikation och rapportering
  • Bidra i strategiarbete och verksamhetsutveckling

Tjänsten är baserad i Stockholm, men resor kommer förekomma såväl inom Sverige som internationellt. Du rapporterar till Chefen för AP-fondernas etikråd.

Erfarenhet och personliga egenskaper

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av att strategiskt och operativt arbeta med hållbarhetsfrågor. Du kan självständigt analysera och bedriva påverkansarbete i nätverk och i relation till bolag som omfattas av Etikrådets arbete. Du har också förståelse för de hållbarhetsutmaningar som bolagen står inför och för AP-fondernas uppdrag.

Din kommunikativa förmåga är mycket god och praktisk erfarenhet av kommunikation är meriterande. Vi kommer att vara ett mindre kansli och det är viktigt att du är prestigelös och lösningsorienterad i ditt arbete. Du är ansvarsfull, professionell, öppen, lyhörd och långsiktig.

Sista ansökningsdag är 25 augusti och vi kommer att hantera ansökningar löpande.